Címlap

Tömegkultúra-kutatás

Tanszékünk egyik legrégebbi tudományos tradíciója a populáris és tömegkultúra kutatása. E kutatási irányt több tudományos együttműködés is erősíti.

DETECT – HORIZON 2020
2018. áprilisától  a tanszék kutatói (dr. Kálai Sándor, dr. Keszeg Anna, Mészáros Péter, Molnár-Kovács Dorottya) is partnerei a Detecting Transcultural Identity in European Popular Crime Narratives című, nyertes Horizon 2020-pályázatnak. A 40 hónapos futamidejű, 2,5 millió eurós össztámogatást nyert pályázat 18 intézmény – a debreceni mellett román, francia, olasz, brit, belga, dán, görög, svéd, német egyetemek és kulturális intézmények (könyvtárak, filmintézetek, produkciós cégek) – részvételével valósul meg. A projekt tétje az európai identitás vizsgálata különböző médiumú bűnügyi műfajokban. 

Frissítés dátuma: 2020.03.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.