Címlap

Tájékoztató - kommunikáció minor szak

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 50 kredites minor programja egyedülálló lehetőséget biztosít a Debreceni Egyetem mindazon hallgatói számára, akik alapképzésben nem gondolkoztak még ezen az irányon, vagy különböző okok miatt más szakra nyertek felvételt. Minor képzésünk törekszik az alapszak tantárgyi változatosságának megjelenítésére az 50 kredites szűkebb keretben. Ezáltal a minoros hallgatók tudásportfóliója végül elég színes lesz ahhoz, hogy mesterszakra belépve nehézségek nélkül folytassák tanulmányaikat, vagy a munkaerőpiacon kommunikációval és médiával kapcsolatos feladatokat lásson el például a kultúraközvetítés intézményeiben, a rádiós-televíziós műsorkészítésben, az írott sajtóban vagy épp a marketing világában.

 

Az elméleti tárgyak (például a Médiaelmélet, a Filmelmélet vagy a Mainstream és underground kultúra) a kortárs trendeket mutatják be, segítenek a kritikai attitűd formálásban. Ugyanis legfontosabb képzési törekvésünk, hogy a hallgatóink a jelenkori médiakörnyezet termékeit és folyamatait értő módon fogyasszák/alakítsák. Az előadásokon megszerzett alapok gyakorlatias szemináriumokkal egészülnek ki, melyeken a hallgatók tapasztalatokat szerezhetnek olyan kreatív területeken, mint a videókészítés (Médialabor órák), az újságírás (A sajtó intézményei és műfajai, Sajtó- és médiakapcsolatok), és elsajátíthatnak további technológiai/stúdiós ismereteket is (Sajtófotó-ismeretek, Televíziós stúdiógyakorlat, Rádiós stúdiógyakorlat).

 

Bejutás: a jelentkezett hallgatók tanulmányi eredményei alapján történik, külön felvételi követelmény nincs.

 

 

 

Frissítés dátuma: 2022.02.21.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.