Címlap

PR-Edukáció

„PR-edukáció” Kommunikációmenedzsment Munkacsoport

Feladatkör: Public relations szempontú tudományos háttérkutatások, kommunikációipari gyakorlati feladatok, megbízások (tanácsadás, tartalomfejlesztés, projektmenedzselés) teljesítése.

Küldetés: Az egyetemi és gazdasági-társadalmi életben végzett tevékenységeink során összekötni a tudományos háttérkutatást és a gazdasági élet jó gyakorlatait.

Tevékenységek

 • Alkalmazott (megbízásos) PR-kutatások cégek és intézmények számára:
 • aktuális arculat és imázs hatásainak felmérése, értékelése
 • stakeholder-kapcsolatok felmérése, értékelése
 • külső és belső kommunikációs tevékenységek felmérése, értékelése
 • szervezeti kultúra, identitás, belső értékrendszer felmérése, értékelése
 • a hírnévgondozás (win-win ajánlatok) lehetőségeink felmérése, értékelése
 • Kommunikációmenedzsment szolgáltatások:
 • kommunikációstratégiai tanácsadás
 • arculatfejlesztési részfeladatok
 • tartalomfejlesztési részfeladatok
 • szervezeti kultúragondozási („building”) részfeladatok
 • a fejlesztések projektmenedzselése

 

A munkacsoport néhány eddigi projektjéről:

Alapkutatás egyetemi imázsépítéshez

2013 során tanszékünk alapkutatást végzett a Debreceni Egyetem számára, hogy támogassa az egyetemi imázs kommunikációfejlesztését. A projektzáró jelentés címe: „Amit érzékelek, nekem az a valóság”: PR kutatás a Debreceni Egyetem imázsépítésének néhány területén.

Üzleti és kulturális transzferek

2013. október 1-én tanszékünk Üzleti és kulturális transzferek címmel könyvbemutatót és panelbeszélgetést szervezett a Debreceni Egyetemen a gazdasági élet szereplőinek részvételével. A kerekasztal vendégei: Vahl Tamás, üzletember és gazdasági szakember, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Grasselli Norbert, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója, Kaszás Mihály, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója. A beszélgetés kiindulópontja Vahl Tamás A zsiráf nyaka. Mit hoztak a multik Magyarországra? című könyve volt.

Kapcsolódás az MTA Gazdálkodástudományi Bizottságának Kommunikációmenedzsment Bizottsága munkájához

Oláh Szabolcs és Sebestyén Attila közös előadása 2013. október 4-én A válság hatása az intézményi kommunikációra című konferencián (Kulturális közintézmény válságmenedzselése hálózatfejlesztéssel)

Kapcsolódás a Médiastaféta konferenciasorozathoz

Oláh Szabolcs és Sebestyén Attila Mózes és a molinóhuszárok. A pr a szelekcióirányítás rendszere: robusztus érdekképviselet és az ütközések tompítása című közös előadása (Debreceni Egyetem, 2016. október 7.)

Frissítés dátuma: 2020.03.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.