X. Debreceni Költészeti Fesztivál egyetemi műhelyekkel

Tapasztaljuk meg együtt Debrecen irodalmi-kulturális életének elevenségét és sokszínűségét!

2012. április 12-én 20:00 órától KULTer Szalon, április 13-án 15:00 órától RAJZÁS címmel a Debreceni Egyetem irodalmi műhelyei a Kölcsey Központtal együttműködve látnak vendégül költőket és irodalmárokat a Központ Bényi Árpád termében.

A rendezvény társszervezői, illetve fő közreműködői az egyetemi irodalmi műhelyek, a Hatvani Szakkollégium, a Magyar Irodalom és Kultúratudományi Intézet és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.
Így a város és az egyetem kulturális színterei találnak sokadszor egymásra ezúttal is.

Csütörtök este a KULTer.hu kulturális portál szerkesztősége a kortárs magyar irodalmi, vizuális és populáris kultúráról beszélget.
A hangulatról a Fjord in the Orange Juice Sky és a Forgotten Dreams gondoskodik.

Pénteken délután az egyetemi irodalmi önképzőkörök – a DEIK és a LÉK – bemutatkozása után Kollár Árpád Sziveri-díjas költő olvas fel és beszélget a fiatal magyar írók reprezentatív érdekvédelmi szervezetéről (FISz).
A DE Bölcsészettudományi Karának művészeti és szakfolyóirata, a Szkholion mutatja be legújabb lapszámát a József Attila Kör (JAK) tagjai, Kele Fodor Ákos és Nemes Z. Márió költők közreműködésével.
Végül Borbély Szilárd Babérkoszorús költővel, irodalomtörténésszel és Térey János Babérkoszorús költővel, műfordítóval beszélget Lapis József kritikus.

További részletek a Költészeti Fesztivál műsorfüzetében itt.