Tajékoztatás az M.A.-szakról

Kommunikáció- és médiatudományi mesterképzés a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem kommunikáció mesterszakját a MAB nemrégiben akkreditálta, 2010 szeptemberében indul a képzés.

A felvételi

A jelentkezők szóbeli vizsgán vesznek részt.
Június 14. és 18. között.

Itt 75 pontot érhetnek el.
Ehhez adódik még hozzá az alapszakos oklevél minősítéséből származó pont (maximum 15).
Többletpont-jogosultságok (max. összesen 10): nyelvvizsgákért, tudományos tevékenységért (pl. OTDK), illetve kompenzációs okokból (fogyatékosság, gyermeknevelés, hátrányos helyzet).

A felvételi vizsgára előre meghatározott, s mindenki számára elvileg azonos versenyhelyzetet teremtő tételsorból kell felkészülni.
A témakörök és az azokhoz kapcsolt szakirodalom listája március elejétől lesz hozzáférhető a DE BTK honlapján.

A képzés jellege

A kommunikáció- és médiatudományi M.A., hasonlóan a többi mesterszakhoz, alapvetően elméletorientált: magasan kvalifikált szakembereket és tudósi pályára készülőket képez.

Képzési formák

Nappali államilag finanszírozott és költségtérítéses, valamint levelező képzés is indul.

A mesterszak előnyei

Mindenkinek magának kell mérlegelnie, milyen úton érdemes haladnia: kilépni a munkaerőpiacra az alapszak elvégzése után, vagy teljes értékű egyetemi diplomát szerezni, s magasabban kvalifikált szakemberként próbálni szerencsét?
A leendő munkaadók – legyenek multinacionális cégek, önkormányzatok vagy sajtóorgánumok – többször is jelezték, hogy egyetemi diplomásokra számítanak, olyan szakemberekre, akik eligazodnak az intézményrendszerek és a magaskultúra világában. PR-esnek, marketingesnek, szóvivőnek vagy szerkesztőnek csakis ilyen végzettségű munkavállalót kívánnak alkalmazni.